Δευτέρα 8 Ιούνη 2009 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Προβληματισμός και ανησυχία

Σκεπτικισμός και δυσαρέσκεια για το εκλογικό αποτέλεσμα επικρατεί από χτες το βράδυ στην Κουμουνδούρου, καθώς αυτό απείχε κατά πολύ απ' τους στόχους που είχαν τεθεί. Ερμηνεύοντας την επίδοση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κάποια στελέχη του την απέδιδαν στην αποχή, άλλοι στην υποτιθέμενη επίθεση που δεχόντουσαν, όλοι ωστόσο συμφωνούσαν ότι η επόμενη μέρα θα φέρει διεργασίες ενώ στη συζήτηση «έπεσε» και η σκέψη για ενδεχόμενο έκτακτο συνέδριο. Σε κάθε περίπτωση, όπως τόνιζαν, θα χρειαστεί περισυλλογή και μεγάλη προσπάθεια για να κλείσουν τα μέτωπα που αναμένονται να ανοίξουν τόσο με άλλες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στο εσωτερικό του ΣΥΝ, χωρίς να αποκλείουν καμία εξέλιξη. Οπως χαρακτηριστικά τόνιζαν «επί του παρόντος όλα είναι ρευστά»...

Χτες βράδυ, στα διάφορα τηλεοπτικά πάνελ οι εκπρόσωποι του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, κυρίως τα στελέχη της «Ανανεωτικής Πτέρυγας» κράτησαν χαμηλούς τόνους, παρότι αρκετά εξ αυτών σε κατ' ιδίαν συζητήσεις επεσήμαναν τη δικαίωση των θέσεών τους κυρίως σε ό,τι αφορά στην ευρωπαϊκή πολιτική και τα σοβαρά λάθη τα οποία έκανε η πλειοψηφία του κόμματος, αγνοώντας τις επισημάνσεις τους. Ο Φ. Κουβέλης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΜΕΓΚΑ» ανέφερε ότι ενώπιον του ΣΥΝ τίθενται πολιτικά θέματα προς εξέταση, πρέπει να διερευνηθεί τι ήταν αυτό που δεν επέτρεψε τη διαμόρφωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης με τους πολίτες και ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ απέχει απ' την αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος αυτό θα είναι λαθεμένη στάση.

Αργά τη νύχτα ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας στη δήλωσή του επιχείρησε να εμφανίσει εικόνα ενότητας, προανήγγειλε την έναρξη μιας συλλογικής, όπως είπε, διαδικασίας υπέρβασης των εσωτερικών αδυναμιών του ΣΥΡΙΖΑ, διερεύνησης των ευθυνών του καθένα και των αιτιών της όχι καλής εκλογικής επίδοσης του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία ωστόσο χρέωσε σε παράγοντες ξένους απ' αυτόν της πολιτικής του. Ανέφερε ότι το αποτέλεσμα δεν ανταποκρίνεται στους στόχους τους και στις προσδοκίες που είχαν δημιουργηθεί στον κόσμο, παρακάμπτοντας το γεγονός ότι η ίδια η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είχε συμβάλει στη δημιουργία τους. Ο Αλ. Τσίπρας κατέληξε λέγοντας ότι τα εκλογικά αποτελέσματα δημιουργούν προϋποθέσεις για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού αρκεί - όπως είπε - οι δυνάμεις της αριστεράς και της οικολογίας να συγκροτήσουν έναν πόλο στα αριστερά του πολιτικού συστήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ